A díjat a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány hozta létre 2018-ban.

Azoknak szeretnénk köszönetünket és tiszteletünket kifejezni, akik sokat tettek a múltban a kárpátaljai magyar baptista misszió előmozdításáért, de valamilyen oknál fogva már nem vesznek részt a kárpátaljai missziómunkában.

A díjazás célja, hogy Stumpf Jenő életével és munkásságával ismerkedhessen meg az utókor, példaként állítva a fiatal nemzedék elé Krisztus Jézus iránti hűségét, szenvedésben és üldöztetésben való tűrését.

díjazottak

2019
MOLNÁR EDE
élete és munkássága
2018
NAGY BÉLA
élete és munkássága

DÍJAZOTTAK

FElelős munkatárs

Tóth Klaudia

Kárpátalja elmúlt évszázadának viharos történelme során hajlíthatatlan szálfaként állt helyt szellemi értelemben Stump Jenő Béla baptista lelkipásztor és egyházvezető.
DR MÉSZÁROS KÁLMÁN
A Magyarországi Baptista Egyház Történelmi Bizottságának Elnöke
Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy még vannak olyanok, akik szeretettel emlékeznek édesapámra, és méltatják munkásságát.
STUMPF IMRE
Debrecen

Stumpf Jenő-díj Molnár Edének

A beszámolót Molnár Géza írta és a Kárpátaljai Magyar Baptista Közösség hétköznapjait bemutató “ÉLETJEL” Magazinban jelent meg. Október 27-én díjátadással egybekötött ünnepi istentiszteletre gyűltünk össze a Beregújfalui Általános Iskola nagytermében….

Molnár Ede életéről és munkásságáról

Molnár Ede 1935. május 23-án született Beregújfaluban egy négygyermekes család harmadik gyermekeként. Édesanyját háromévesen elvesztette. Édesapja Molnár Sámuel, a Beregújfalui Baptista Gyülekezet prédikátora volt. Kilenc éves korában elvesztette édesapját is,…

Stumpf Jenő-díj 2018-ban

Első alkalommal került átadásra a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány által létrehozott Stumpf Jenő-díj. A díjat az alapítvány azzal a céllal hozta létre, hogy megemlékezzen Stumpf Jenő Béla életéről és…