Első alkalommal került átadásra a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány által létrehozott Stumpf Jenő-díj. A díjat az alapítvány azzal a céllal hozta létre, hogy megemlékezzen Stumpf Jenő Béla életéről és munkásságáról, ugyanakkor szeretné köszönetét kifejezni azoknak, akik a kárpátaljai magyar baptista misszióban kiemelkedően helytálltak. Ebben az évben munkásságáért a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség legidősebb tagja, Nagy Béla vehette át a díjat.

A hálaadó ünnepi istentisztelet a zápszonyi Művelődési Házban volt megtartva, ahol a gyülekezet meghívására a nagybányai baptista kiskórus énekekkel, János Csaba nagybányai magyar baptista lelkipásztor pedig igehirdetéssel szolgált. Az alapítvány munkatársai ismertették Stumpf Jenő és Nagy Béla munkásságát, majd az alapítvány elnöke László Sándor átadta a díjat Nagy Béla lányának, Péter Ibolyának. Megtisztelt minket jelenlétével Stumpf Imre is, Stump Jenő egyetlen még élő fia Debrecenből. Megható történeten keresztül szemléltette Isten gondviselését és szabadítását, amit akkor éltek át, amikor munkatáborba akarták elhurcolni édesapját.

Hálásak vagyunk Istennek azokért a munkatársaiért, akik előttünk járva harcolták meg a hit, sokszor egyáltalán nem könnyű harcát.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..