Augusztus első hetében Beregszász egyik lakónegyedében, a Csiga­szugban felhúztak egy nagy kék sátrat. A helyszín gyorsan megtelt gyermeki kacajjal, nevetéssel, és persze segíteni vágyó jókedvű felnőttel. A sátor, nem csak a naptól, vagy esőtől védte a benne tartózkodókat. Az a sátor közelebb hozta az oda belépőket. Nem csak egymáshoz, hanem magához Jézushoz.

Augusztus 3–8 között a Második Esély Misszió szervezésében és a Debreceni Baptista Gyülekezet támogatásával második alkalommal került megrendezésre az “Egy sátor a családért” nyári tábor, ahol a szervezők az idén is igyekeztek mindent megtenni azért, hogy a reménytelen helyzetekből, felhős gondolatokból reményteljes helyzeteket és napos gondolatokat varázsoljanak.

Augusztus 3-tól második alkalommal nyitotta meg kapuit az “Egy sátor a családért” tábor, Beregszász külvárosában, a helyiek által csak Csigaszugnak nevezett városrészben. Nagy-Kasza Dániel, a tábor egyik szervezője lapunknak elmondta, hogy az esemény leginkább a családok elérésére koncentrál. A szervezők tudják, hogy sokan nehéz körülmények között élnek, sokan nem engedhetik meg maguknak azt, hogy gyermekeiket különböző táborokba küldjék, ezért kell valami, ami számukra is elérhető, és ahol érezhetik: közösségbe tartoznak. A családért felállított sátor idén több mint 90 gyermeket fogadott. Dániel és szervezőtársai hiszik, hogy a táborral, a szolgálatukkal egyfajta reménységet, vigasztalást tudnak nyújtani az itt élő embereknek: „Hiszünk Jézus munkájában, a mi életünket is megváltoztatta…” – mondta lapunknak Dániel. Igyekeznek átadni azokat az alapértékeket, amelyek segítségével egy ember normális életet élhet, egy család normális család lehet.

A tábor nem tematikus. Nincs konkrét témája. A célja a résztvevők erkölcsi nevelése keresztény szellemben. Minden nap egy előadás, igehirdetés keretében megragadnak egy bibliai témát, és azt járják körbe, igeverseket tanulnak. Lényege, hogy a gyermekek megismerjék azt az utat, amelyre rálépve becsületes emberré válhatnak egy olyan világban, amely olykor-olykor korántsem tisztességes: ahol az egymással való versengés, hatalomvágy uralkodik. A gyermekek és idősebbek beszélgetnek egymással az igehirdetések mellett. Ezek a beszélgetések és előadások családerősítő szereppel bírnak. Dániel szerint nagy szükség van erre. Olyan emberek is részt vesznek a táborban, akik szomjazzák a bátorító szavakat, és nagyon sokat is jelent nekik, hogy részt vehetnek benne. Esnek szét a családok, válnak el az emberek, kapcsolatok romlanak meg, és nincs támasz az életükben – mutat rá a problémára – és nagyon sokat jelent nekik, ha valaki meghallgatja őket, odafigyel rájuk. A tábor nem kizárólag a magyar fiatalok felé nyit, idén egyre több ukrán nemzetiségű gyermek jelent meg, de a szervezőknek nem okoz problémát a velük való foglalkozás. Az igehirdetések, beszélgetések és persze a játék mellett a “táborlakók” például angolul is tanulhattak.

A tábort, a cikkünk elején már említett Második Esély Misszió szervezte. A misszió azoknak szól, akik – mint Dániel fogalmazott – „eljátszották az első esélyüket”, rossz döntéseket hoztak és nem találják a helyüket, összezavarodtak. A misszió tagjai megpróbálnak utat mutatni ezeknek az embereknek, megmutatni, hogy van megoldás: Jézus az, aki segíthet. Olyan személy is segíti a tábor működését, aki még pár nappal ezelőtt szintén segítségre szorult. A tábor elérhető a legapróbb gyermekek és az idősebb fiatalok számára is.

A Második Esély Misszió két éve működő gyülekezetplántálás Beregszászban, amelyet felekezettől függetlenül bárki látogathat. Célja, hogy bemutassa, a kereszténység nemcsak vallás, hanem életmód is.

Forrás:

http://www.karpataljalap.net/
2015. augusztus 12., 10:59 , 761. szám

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .