EGYEDÜLÁLLÓ ÉDESANYÁK TÁMOGATÁSA

"Testvércsaládokat" keresünk

Gyermekeiket egyedül nevelő kárpátaljai magyar édesanyáknak keresünk magyarországi “testvércsaládokat”, akik nemcsak anyagilag, hanem lelki, szellemi értelemben is készek arra, hogy legalább egy fél éven keresztül támogatást nyújtsanak.

A hónapokig elhúzódó karantén, majd a rákövetkező háború a gyermekeiket egyedül nevelő édesanyák életét különösen megnehezítette.

A segítségre szoruló édesanyák mindegyike dolgozott, dolgozik és lehetőségeihez képest igyekszik megteremteni a gyermeke(i) számára szükséges jó életkörülményeket.

jelentkezem támogatónak

Hogy működik?

Olyan családok jelentkezését várjuk, akik készek a személyes (online) kapcsolattartásra is.

Miután a támogató család jelzi támogatási szándékát a [mejoalap@gmail.com] email címen, megkapja egy támogatásra szoruló család személyes adatait, elérhetőségét, amit kérünk bizalmasan kezelni!

A támogatás a legtöbb esetben közvetlenül eljuttatható a család számára. Amennyiben ez nem lehetséges, azt jelezzük és más alternatív megoldást biztosítunk.

A támogatott családok mindegyike egy helyi magyar baptista gyülekezettel áll kapcsolatban

Mit kérünk?

Házaspárok jelentkezését várjuk.

A segítségre szoruló család rendszeres anyagi támogatása (min. 10 000 HUF), legalább hat hónapon keresztül.

Semmilyen ruhát, élelmiszert ne adományozzunk, csak ha személyesen vállaljuk, hogy áthozzuk azokat a határon.

Havi rendszerességgel legalább egy online beszélgetés, ami nemcsak felszínes érdeklődés, hanem lelkileg is építő és bátorító.

Az online beszélgetések a gyerekek bevonásával is történhetnek, de figyeljünk arra, hogy a férj és a feleség közösen végezze ezt a szolgálatot.

Rendszeres imatámogatás.