Isten kegyelméből gyülekezetünk tagjainak vezetésével és alapítványunk (http://mejoalap.info) támogatásával újra megszervezhettük a “Didergős” téli hétvégét a kárpátaljai magyar fiatalok számára. Legnagyobbrészt a magyar baptista gyülekezetek fiataljai kapcsolódtak be szép számmal és sokan elhozták barátaikat is. A korábbi évekhez képest annyiban különbözött ez a hétvége, hogy helyi fiatalok készültek Isten Igéjének hírdetésével. Az éneklésben László Sándor vezette a fiatalokat. Többen a saját élettörténetükön keresztül mutattak rá a hallgatóknak Isten szabadítására és megtartó erejére.

Szombaton Háger Krisztián beszélt azokról a mélységekről, völgyekről, amikbe az ember a saját hibáján kívül kerül(het). Olyan hátrányokról, fogyatékosságokról és nehéz élethelyzetekről volt szó, amire senki sem tud igazán felkészülni. Rámutatott arra, hogy milyen pusztítást végezett az ember lázadása a teremtett világban és hogy mi volt Isten eredeti jó szándéka.

Délután Kristofóri László beszélt azokról a völgyekről, amikbe az ember a saját hibájából, rossz és meggondolatlan döntéseinnek következményeképpen  juthat. Tanulságos volt, hogy a saját élettapasztalatait is megosztva bátorította és figyelmeztette a fiatalokat.

Vasárnap Nagy-Kasza Dániel beszélt arról, hogy Isten személyesen eljött az Úr Jézusban hozzánk a völgybe, hogy felvigyen magához a magasságba. Hogy milyen ára volt ennek a megmentő szeretetnek és gondoskodásnak azt jól mutatja Krisztus keresztje és áldozata.

A hétvégén volt lehetőség kreatív foglalkozásra, a kellemes tavaszias idő pedig lehetővé tette a sétákat és nagy beszélgetéseket a természetben.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .