e s e m é n y e k p r o g r a m o k s e g é l y e z é s

HITTEL + REMÉNNYEL + SZERETETTEL

Alapítványi munka • 2019

2019. februárjában a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány kuratóriuma megtartotta éves ülését, ahol a 2018. évi beszámoló és értékelés után, az elnök (László Sándor) és az alapító tagok (Szkáza Éva,

D!DERGŐ2019 | Hegyeken & völgyeken

Isten kegyelméből gyülekezetünk tagjainak vezetésével és alapítványunk (http://mejoalap.info) támogatásával újra megszervezhettük a "Didergős" téli hétvégét a kárpátaljai magyar fiatalok számára. (tovább…)

Élelmiszer adományok szétosztása

Istenünk idén is lehetővé tette, hogy több településen is több, mint 30 nagyobb értékű élelmiszer adományt osszunk szét rászoruló családoknak és gyermekeiket egyedül nevelő szülőknek. (tovább…)

Egyházi menedék Kárpátalján

Makkay József, az Erdélyi Napló munkatársa kérdezte gyülekezetünk lelkipásztorát, alapítványunk önkéntes munkatársát Nagy-Kasza Dánielt (Forrás: https://erdelyinaplo.ro) (tovább…)

Stumpf Jenő-díj 2018-ban

Első alkalommal került átadásra a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány által létrehozott Stumpf Jenő-díj. A díjat az alapítvány azzal a céllal hozta létre, hogy (tovább…)

Stumpf Jenő életéről és munkásságáról

Ifj. Stumpf Jenő Béla 1902. május 30.-án Munkácson született. Gyermekkorától kezdve segíti lelkipásztor édesapját a missziómunkában. (tovább…)

Nagy Béla életéről és munkásságáról

1929. szeptember 17-én született. Édesapja Nagy Imre az elsők között csatlakozott az 1930-ban indult zápszonyi baptista gyülekezethez. (tovább…)

Támogatás a “Sasfészek” részére

A Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány által kiirt 2018-as sportcsomag pályázatának az volt a feltétele, hogy a nyár során alapítványunk szervezzen ifjúsági nyári tábort. (tovább…)

Gyerekszolgálat támogatása Rafajnaújfaluban

Az Isten kegyelméből az idei évben is megszervezésre kerülhetett Rafajnaújfaluban a Grain Game tábor. Külön öröm, hogy eljöttek, tanítottak és szolgáltak közöttünk Miklósváry Péter és csapata. (tovább…)

Sportszerek a guti gyerekszolgálat részére

Nagy áldásban van részünk, mert Isten ad olyan lehetőségeket, hogy szervezhetünk a gyülekezetünkben: ifjúsági alkalmakat, vasárnapi gyerek alkalmat, egyhetes nyári gyerektábort és már második éve Grain Game napokat. (tovább…)